TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noi reguli de viză pentru femeile însărcinate. O țară pune piciorul în prag

Noi reguli de viză pentru femeile însărcinate. O țară pune piciorul în prag

Administrația Trump a publicat noi reguli pentru acordarea vizelor de turism, care vor impune restricții pentru femeile însărcinate ce vor să călătorească în Statele Unite să nască, astfel încît copiii lor să obțină cetățenie americană.

Solicitantelor li se vor refuza vizele turistice dacă ofițerii consulari consideră că acestea merg în SUA doar pentru a naște, transmite noi.md cu referire la protv.ro.

Reglementarea vizelor turistice pentru femeile însărcinate ridică, însă, întrebări cu privire la modul în care ofițerii consulari pot afla dacă femeia este însărcinată și în ce stadiu se află sarcina acesteia, asta pentru că aceștia nu au dreptul să întrebe, în timpul interviurilor de obținere a vizei, dacă o femeie este gravidă.


Cu toate acestea, ofițerii trebuie să stabilească, conform noilor reguli, dacă femeile merg în Statele Unite cu scopul de a da naștere unui copil.Femeile însărcinate vor trebui, astfel, să dovedească faptul că merg în SUA pentru au o nevoie medicală și nu doar pentru a naște acolo. Cele care vor să călătorească în SUA din cauza unor astfel de nevoi medicale vor fi tratate ca orice alt cetățean străin care a ajuns pe teritoriul Statelor Unite din același motiv și trebuie să demonstreze că dețin și banii necesari pentru a plăti serviciile medicale respective.

„Turismul maternal” este o afacere profitabilă atît în Statele Unite, cît și în alte țări. Firmele din domeniu încasează pînă la 80.000 de dolari pentru a sprijini femeile să ajungă în SUA și să dea naștere copiilor, oferindu-le camere de hotel și îngrijiri medicale.

Tot mai multe femei au călătorit în ultimul timp din Rusia și China pentru a naște în SUA.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load