Ninsori neobişnuite în deşertul din Maroc (VIDEO)

Ninsori neobişnuite în deşertul din Maroc (VIDEO)

Zăpadă aşternută peste dunele de nisip şi palmieri: oraşele Zagora şi Ouarzazate, aflate la porţile deşertului din sudul Marocului, au fost acoperite de o mantie albă, un fenomen meteorologic neobişnuit ca urmare a valului de frig venit din nordul Europei, relatează AFP.
 

Imaginile au făcut înconjurul reţelelor de socializare, prezentînd cele două localităţi, precum şi oraşul Taroudant, din sudul ţării, acoperite de zăpadă.

"Ultima oară cînd a nins la Zagora, a fost în 1960! Aici sîntem obişnuiţi cu valurile de căldură şi cu seceta nu cu zăpada (...) stupefacţie generală în rîndul locuitorilor", a declarat un rezident din Zagora, o localitate aflată la 700 de km de Rabat.

Din acest weekend un val de frig afectează Marocul, provocînd ninsori neobişnuite pentru aceste regiuni ale ţării.

"Nu sîntem obişnuiţi să vedem zăpadă în aceste regiuni. Acest lucru a fost provocat de o masă de aer rece provenită din Europa de nord care a coborît deasupra deşertului", a declarat Houcine Youaabeb, de la Serviciul meteo naţional.

Potrivit lui, valul de frig se va menţine pînă joi.

Interiorul ţării, mai obişnuit cu iernile friguroase în aceste zone muntoase, este de asemenea afectat de valul de frig.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load