COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

New York interzice de urgență majoritatea aromelor pentru țigările electronice

New York interzice de urgență majoritatea aromelor pentru țigările electronice

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat, duminică, interzicerea de urgenţă a aromelor pentru ţigările electronice, cu excepţia tutunului şi a mentolului, ca răspuns al înmulţirii cazurilor de îmbolnăviri şi chiar decese asociate utilizării ţigărilor electronice.

”Vapingul este periculos, punct”, a declarat Cuomo.

”Îi face pe tineri să devină dependenţi de nicotină de la o vîrstă fragedă”, a spus el, potrivit Business Insider.

Guvernatorul statului New York a criticat aromele populare, precum cea de gumă de mestecat sau de vată de zahăr, spunând că acestea sînt „în mod evident orientate către tineri şi creează dependenţă”.


Aproape 400 de persoane din SUA suferă de o boală pulmonară care este potențil legată de utilizarea țigărilor electronice, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Anchetatorii încă încearcă să înțeleagă care sînt cauzele acestor boli. Între timp, oficialii din domeniul sănătății au avertizat oamenii să nu cumpere produse de vapat de pe stradă și să nu folosească ulei derivat din marijuana. Ei au spus că oamenii ar trebui să evite inhalarea acetatului de vitamina E, un ingredient care se găsește în unele produse.

Comisarul pentru sănătate doctor Howard Zucker va susţine la începutul acestei săptămâni o întrevedere de urgenţă cu un consiliu special pe probleme de sănătate urmând ca ulterior să fie emisă interdicţia în acest stat, a precizat Cuomo. Interdicţia va intra în vigoare de la data de 4 octombrie, a anunţat Beth Garvey, care deţine funcţia de consilier al guvernatorului.

După intrarea în vigoare a interdicţiei, Departamentul de Sănătate va aloca o perioadă de două săptămâni pentru atenţionarea comercianţilor înainte de aplicarea sancţiunilor.

Anunţul vine după ce preşedintele american Donald Trump a declarat că administraţia sa are în vedere o interdicţie similară.

Vânzările de țigări electronice sînt interzise în New York persoanelor sub 18 ani, o vîrstă care va crește până la 21 de ani în luna noiembrie. Cuomo a spus că a comunicat poliției de stat să sporească aplicarea de sancțiuni vânzărilor produselor de vapat către persoanele minore.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load