New York ar putea interzice construirea de zgîrie nori din sticlă şi oţel

New York ar putea interzice construirea de zgîrie nori din sticlă şi oţel

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care s-a alăturat luptei împotriva schimbărilor climatice, doreşte să interzică construirea altor zgîrie nori sau clădiri din sticlă şi oţel, deoarece risipesc prea mult energie.

Propunerea face parte din ansamblul de măsuri prin care Big Apple încearcă să reducă cu 30% emisia gazelor cu efect de seră pentru 2030, notează miercuri presa locală.

"New York este locul celor mai frumoşi zgîrie nori din lume, dar clădirile noastre emblematice sînt şi cea mai mare sursă de emisii de carbon din oraş", a spus primarul care vrea să trimită un proiect de lege spre aprobarea Consiliului municipal.

În general, complexul de zgîrie nori al oraşului este responsabil de 70% din poluarea mediului.

Potrivit primăriei, dacă o companie vrea să construiască zgîrie nori din sticlă şi oţel nu va putea utiliza aceste materiale decît dacă ia măsurile necesare pentru a reduce emisiile de carbon. "Oraşul New York nu va mai permite înălţarea de clădiri care să afecteze Pămîntul şi să ne ameninţe viitorul", a spus Bill de Blasio.

Iniţiativa face parte din proiectul 'Green New Deal', emblema sub care Partidul Democrat vrea să dezvolte un sistem de bunăstare bazat pe sănătatea publică, combaterea schimbărilor climatice printr-o creştere a taxelor cu 70%, faţă de cele actuale de 37%. 

Propunerea se alătură pachetului de măsuri aprobate deja de Consiliu, aşa-numita Lege a Mobilizării Climatice pe care organizaţiile ecologiste au considerat-o istorică.

Una dintre acestea vizează că toate clădirile cu suprafaţa de 2.322 metri pătraţi, inclusiv emblematicele Trump Towers, să fie reabilitate cu geamuri noi şi izolare termică, pentru a fi mai eficiente energetic. 

O altă măsură cuprinsă în Legea Mobilizării Climatice prevede ca acoperişurile unor clădiri să fie acoperite cu plante, panouri solare sau turbine eoliene, sau toate cele trei împreună.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load