Netanyahu: Iranul transformă Libanul într-un ''sit gigantic de rachete''

Netanyahu: Iranul transformă Libanul într-un ''sit gigantic de rachete''

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a plecat luni dimineaţă la Moscova pentru a se întîlni cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a-l avertiza că Iranul încearcă "să transforme Libanul într-un sit gigantic de rachete", relatează Xinhua.

În remarcile sale înainte de plecare, Netanyahu a declarat că intenţionează să dedice vizita de cinci ore pentru a discuta cu Putin despre acţiunile Iranului în regiune. "Voi discuta cu preşedintele Putin eforturile neîncetate ale Iranului de a stabili o prezenţă militară în Siria", a transmis el într-un comunicat.
   
Netanyahu a subliniat că Israelul se opune "ferm" prezenţei iraniene pe teritoriul vecinului său din nord şi a adăugat că "ia măsuri împotriva" acestui lucru, dar fără a elabora asupra acţiunilor.
   
Liderul israelian a acuzat de asemenea Iranul că încearcă "să transforme Libanul într-un sit gigantic de rachete". El a spus că Iranul stochează rachete de precizie în Liban împotriva Israelului. "Nu vom tolera aşa ceva", a insistat el.
   
În cursul vizitei, premierului israelian i se vor alătura şeful Serviciului de Informaţii Militare israeliene, generalul Herzi Halevi, şeful Consiliului Naţional de Securitate, Meir Ben Shabat, secretarul militar al guvernului, generalul de brigadă Eliezer Toledano, şi Zeev Elkin, un ministru în coaliţia lui Netanyahu născut în Ucraina.
   
Netanyahu şi Putin s-au întîlnit de mai multe ori de cînd Rusia şi-a început campania militară alături de forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, pentru a-şi coordona acţiunile militare. Ultima lor întîlnire a avut loc la Soci în august 2017.
   
Israelul face de mult timp lobby pe lîngă Statele Unite şi Rusia, cerîndu-le să evite o implicare iraniană în Siria în contextul unui posibil acord de pace.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load