COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Negocieri eşuate între putere şi opoziţie privind Brexit-ul

Negocieri eşuate între putere şi opoziţie privind Brexit-ul

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a declarat vineri că negocierile cu Partidul Conservator, pentru găsirea unui compromis în ceea ce priveşte Brexit, „au mers cît de departe se putea”, relatează BBC.Liderul laburist a transmis că negocierile cu Partidul Conservator nu mai pot continua, din cauza „instabilităţii în creştere” a Guvernului.

Prim-ministrul Theresa May şi Jeremy Corbyn urmează să ofere Parlamentului spre vot o serie de opţiuni privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De asemenea, Jeremy Corbyn a declarat că autoritatea prim-ministrului Theresa May şi a Guvernului a fost erodată, iar încrederea în „abilitatea Guvernului de a livra un Acord de compromis” a fost subminată. Negocierile dintre partidul de guvernare şi cel de opoziţie au durat şase săptămîni.

Parlamentarii din Partidul Laburist vor respinge Acordul Brexit negociat de Theresa May, a patra oară cînd acesta va fi prezentat în Camera Comunelor.

Anunţul privind încheierea negocierilor vine la o zi după ce prim-ministrul Theresa May a transmis că va anunţa data alegerii unui succesor pentru funcţia de premier după următorul vot al Acordului Brexit din Parlament, programat pentru prima săptămînă din luna iunie.

Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie, dar acest lucru a fost amînat pînă în data de 31 octombrie, după ce Acordul Brexit negociat de Theresa May şi liderii Uniunii Europene a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

În urma amînării termenului limită pentru Brexit, prim-ministrul Theresa May a lansat o serie de negocieri cu Partidul Laburist, menite să rezolve impasul în care se află Brexit.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load