COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nebunie sau terapie? Într-o țară asiatică ești invitat să fii inmormîntat de viu

Nebunie sau terapie? Într-o țară asiatică ești invitat să fii inmormîntat de viu

Un serviciu nebunesc înfiinţat în Coreea de Sud oferă clienţilor săi înmormîntări gratuite, însă numai pentru persoane care sînt încă în viaţă, informează Reuters.

Peste 25.000 de persoane au participat deja la "înmormîntări cu persoane vii" organizate în masă la Hyowon Healing Center, un centru de însănătoşire deschis în 2012, în speranţa de a-şi îmbunătăţi vieţile prin simularea deceselor lor, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"Odată ce devii conştient de moarte şi trăieşti experienţa ei, începi să ai o nouă abordare asupra vieţii", a declarat Cho Jae-hee, în vîrstă de 75 de ani, care a participat la o recentă "înmormîntare vie" în cadrul programului intitulat "cum să mori bine" oferit de acel centru.


Zeci de oameni au luat parte la acel eveniment, de la tineri şi pînă la pensionari, îmbrăcînd giulgiuri, făcînd portrete funerare, scriindu-şi ultimul testament şi aşezîndu-se în sicrie care au rămas închise timp de 10 minute.

Studentul Choi Jin-kyu a spus că timpul petrecut în sicriu l-a ajutat să înţeleagă că i-a considerat prea des pe ceilalţi oameni ca pe nişte concurenţi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load