Navă britanică, la un pas de coliziune cu un vas rus

Navă britanică, la un pas de coliziune cu un vas rus

O navă militară britanică ce revenea de la exerciţii efectuate în comun cu ambarcaţiuni ale Forţelor Navale romîne a fost aproape de o coliziune cu un vas militar rus, în sud-vestul Mării Negre, afirmă surse citate de presa britanică, dar oficiali din Ministerul rus al Apărării au negat informaţiile.


Nava multirol HMS Enterprise, aparţinînd Forţelor Navale Regale britanice, a trecut la o distanţă de doar cîţiva metri de vasul militar rus de aprovizionare Kyzyl-60, în sud-vestul Mării Negre, în apropiere de intrarea în Strîmtoarea Bosfor, au declarat surse citate de tabloidul britanic Daily Star.


În momentul presupusului incident, HMS Enterprise se îndreapta spre Strîmtoarea Bosfor şi Marea Mediterană, după efectuarea de exerciţii militare în Marea Neagră cu nave din Romînia şi Turcia.


Administraţia Vladimir Putin a negat informaţiile


Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că nu a existat niciun risc de coliziune între cele două nave. "Nu au avut loc manevre periculoase între navele Kyzyl-60 şi HMS Enterprise", a declarat căpitanul Viacheslav Truhaciov, purtătorul de cuvînt al Flotei ruse a Mării Negre, citat de agenţia Tass.


Alţi oficiali din cadrul Ministerului rus al Apărării au declarat că cele două nave au trecut la distanţa de circa 185 de metri una de cealaltă.


Nave din cadrul Forţei maritime de reacţie rapidă a NATO au efectuat săptămîna trecută exerciţii împreună cu Forţele navale romîne, în Marea Neagră, în scopul intensificării abilităţii Alianţei Nord-Atlantice de a proteja "suveranitatea naţională" prin apărarea colectivă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load