Ucraina închide şcolile şi universităţile pentru a reduce consumul

Ucraina închide şcolile şi universităţile pentru a reduce consumul

Kievul a cerut, vineri, închiderea şcolilor şi universităţilor, cît şi reducerea producţiei în întreprinderi, după ce gigantul rus Gazprom a refuzat să reia livrările de gaz natural către Ucraina, informează site-ul postului France 24.


Livrările de gaz natural din Rusia către Ucraina ar fi trebui să fie reluate joi, în urma unei decizii luată de un tribunal natural în scopul de a pune capăt unui conflict de doi ani.


Cu toate acestea, Gazprom a refuzat să reia livrarile, argumentînd că nu au fost puse la punct toate detaliile contractului.


Din cauza temperaturilor extrem de joase, guvernul a anunţat vineri că va lua măsuri pentru reducerea consumului de gaze.


"Începînd de astăzi, recomandăm ca activitatea grădiniţelor, a şcolilor şi a universităţilor să fie întrerupte", a declarat ministrul Energiei Igor Nasalik.


Pe lîngă închiderea şcolilor, guvernul a cerut companiilor ucrainene să reducă ritmul de activitate pentru a putea economisii gazele naturale, iar termocentralelor li s-a cerut trecerea de pe gaze pe păcură.


Nasalik a informat că aceste măsuri vor fi valabile pînă marţi, cînd meteorologii au anunţat că temperaturile din Ucraina vor creşte.


Instanţa de arbitraj de la Stockholm a decis că Moscova trebuie să reia livrările de gaze naturale către Ucraina, întrerupte în urma anexării Crimeii de Rusia.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load