NATO califică inacceptabil avertismentul lui Putin

NATO califică inacceptabil avertismentul lui Putin

Avertismentele preşedintelui rus Vladimir Putin la adresa aliaţilor NATO sînt ‘inacceptabile’ şi nu ajută eforturile de reducere a tensiunilor, a declarat vineri Alianţa Nord-Atlantică, la o zi după ce liderul rus a anunţat în faţa parlamentului ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, relatează Reuters, potrivit agerpres.


„Declaraţiile ruse care ameninţă să vizeze aliaţi (NATO) sînt inacceptabile şi contraproductive”, a declarat purtătorul de cuvînt al NATO, Oana Lungescu, într-un comunicat.


„Nu vrem un nou război rece sau o nouă cursă a înarmărilor”, a declarat ea, adăugînd că sistemul antirachetă al NATO în Europa nu vizează Rusia.


Preşedintele Vladimir Putin a rostit joi un discurs cu accente militariste în faţa parlamentului, în care el a enumerat ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, asigurînd în acelaşi timp că „nu ameninţă pe nimeni”.


El a prezentat noi tipuri de rachete de croazieră cu „rază nelimitată” şi hipersonice, minisubmarine cu propulsie nucleară şi o armă laser „despre care este prea devreme pentru a-i menţiona detaliile”.


Washingtonul a reacţionat, acuzînd Moscova de „încălcarea directă” a tratatelor internaţionale semnate de Rusia, între care Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), semnat de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov în 1987.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load