COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

NASA, în căutarea metodelor de a creşte plante în spaţiu

NASA, în căutarea metodelor de a creşte plante în spaţiu

NASA caută metode prin care să crească plante pentru hrană în condiţii de gravitaţie zero.

Agenţia spaţială nord-americană şi Fairchild Tropical Botanical Garden organizează un concurs inedit, prin care participanţilor li se cere să vină cu un proiect pentru creşterea culturilor agricole în spaţiu, notează Futurism.

Provocarea lansată participanţilor presupune crearea unei gărdini trdimensionale care să ocupe 50 de centrimetri cubici şi care să poată funcţiona la bordul unei navete spaţiale.


Pe lîngă aspectul inedit al acestui concurs, acesta are şi o parte cît se poate de serioasă. Proiectarea unui sistem de grădinărit care să poată fi implementat în condiţiile gravitaţiei zero se poate dovedi extrem de importantă pentru viitoarele misiuni spaţiale şi pentru eforturile de colonizare a altor planete.

Concursul, numit „Growing Beyond Earth”, are trei categorii: pentru elevii de liceu, pentru studenţi şi pentru profesionişti. Cîştigătorii acestei competiţii vor fi anunţaţi în luna martie a anului viitor.

Creşterea unor plante în spaţiu nu reprezintă o premieră pentru misunile spaţiale, astronauţii crescînd pînă acum salată verde. Totuşi, creşterea unor culturi în spaţiul cosmic rămîne o provocare, deoarece, deşi în acel mediu plantele nu sînt constrînse de gravitaţie, ele tot se vor îndrepta către o sursă de lumină.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load