NASA a anunțat în premieră o ieşire în spaţiu exclusiv feminină

NASA a anunțat în premieră o ieşire în spaţiu exclusiv feminină

O ieşire în spaţiu realizată de un echipaj compus doar din femei a fost programată de NASA la sfîrşitul acestei luni, a anunţat, marţi, Agenţia Spaţială Americană, citată de DPA.

Cele două astronaute americane aflate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), Anne McClain şi Christina Koch, vor realiza ieşirea istorică în spaţiu la data de 29 martie, a declarat pentru agenţia DPA purtătoarea de cuvînt a NASA, Kathryn Hambleton.

Femeile au ieşit în spaţiu de numeroase ori, însă activitatea extravehiculară (EVA), aşa cum sînt denumite ieşirile în spaţiu în limbajul NASA, programată la 29 martie va fi primul eveniment de acest tip efectuat de două astronaute.

McClain şi Koch vor fi asistate de la sol de o a treia femeie, Kristen Facciol. Aceasta a publicat un mesaj pe Twitter la 1 martie în care a declarat că se va afla ''la consolă'' în cadrul Centrului Spaţial Johnson al NASA, din Houston, Texas.

Cu o săptămînă înainte de ieşirea în spaţiu, Agenţia Spaţială Americană va organiza o conferinţă de presă pentru a descrie activitatea celor două astronaute, a precizat Hambleton, adăugînd că misiunea echipajului McClain - Koch ar putea suferi unele schimbări.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load