COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Muzeul Harry Potter din Londra se redeschide

Muzeul Harry Potter din Londra se redeschide

Muzeul Harry Potter din nordul Londrei își redeschide porțile pentru fanii mici și mari ai cunoscutului personaj, transmite stirileprotv.ro.

Este vorba despre cele două studiouri în care au fost filmate multe dintre scenele de la școala de magie, care au avut lacătul pe uşă aproape şase luni.

Angajaţii de acolo nu au reușit, cu o vrajă, să facă să dispară noul virus, așa că au luat măsuri suplimentare pentru a-i proteja pe vizitatori.


Aceste platouri pe care a fost filmată seria Harry Potter, transformate într-un muzeu dedicat vrăjilor, se află la aproape o oră de Londra. Luni în șir nu au mai primit oaspeți, dar de acum portzile sînt din nou deschise.

Geoff Spooner, General Manager: „Pare că a trecut foarte mult timp, dar e minunat să ne întoarcem alături de echipa noastră, e minunat să-i întîmpinăm pe vizitatori la Hogwarts, înapoi la muzeu, înapoi în casa filmelor lui Harry Potter.//Am încercat să creăm pentru vizitatori o experiență cît mai apropiată de cea de dinainte de pandemia de COVID-19, atît cît s-a putut. Așa că toate platourile de filmare, toată recuzita, toate costumele sunt încă disponibile și la vedere.”

Au fost luate măsurile necesare pentru a-i proteja atât pe musafiri, cît și pe angajați. Toată lumea trebuie să poarte mască de protecție, traseele sunt igienizate constant, iar turiștii sunt nevoiți să-și facă programare online.

Geoff Spooner, General Manager: „Oamenii se pot distanța fizic pentru că am redus numărul vizitatorilor care pot intra în același timp pînă la 25% față de numărul obișnuit (dinainte de pandemie, n.r.), și asta vă oferi musafirilor o experiență foarte specială.”

În perioada în care muzeul a fost închis, angajații nu au stat cu mîinile încrucisate. Au pus la punct un nou traseu.

Geoff Spooner, General Manager: „Acum, cînd turiștii încep turul, ei întră în Sala cea Mare, care este decorată cu steagurile Casei Slytherin, așa cum ar fi fost la finalul volumului “Harry Potter și Piatra Filosofală”. Mai departe, sînt foarte multe costume care nu sînt de obicei aici, costume ale superstarurilor din casa Slytherin.”

Toate obiectele prezentate sunt decoruri și recuzite originale, dau asigurări organizatorii turului. Magia stă, totuși, în imaginația vizitatorilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load