TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Motivul pentru care un urs panda este păzit zi şi noapte

Motivul pentru care un urs panda este păzit zi şi noapte

Sportul sau măcar mișcarea nu reprezintă deloc o atracție pentru un pui de panda de la o grădină zoo din China.

Cît e ziua de lungă, nu face altceva decît să doarmă într-un copac. Și să le dea astfel mari bătăi de cap îngrijitorilor. Și asta pentru că angajații îl păzesc tot timpul. Şi cînd văd că este la un pas de a cădea din pom, sar imediat să îl salveze.

Cît este ziua de lungă, Prinţesa, aşa cum au botezat-o îngrijitorii, îşi face veacul în acest copac. Turiştii care vizitează grădina zoologică din Shanghai speră să se delecteze cu...giumbuşlucurile ei. Dar planurile lor de acasă nu se potrivesc cu ce găsesc la faţa locului.


Într-adevăr, puiul de panda este cît se poate de real. Dar, fiind deocamdată mic, după ce este alăptat, preferă să se relaxeze în copac. Îngrijitorii nu îl scapă însă din ochi şi cum văd că mai are un pic şi cade, merg să îl dea jos din pom şi să îl pună într-un loc mai sigur.

În viitor, în meniul puiului vor fi incluse frunzele de bambus, pentru care se ştie deja că ursii panda au un apetit dezvoltat. Este cunoscut faptul că un adult mănîncă între 12 şi 38 de kilograme de bambus pe zi, ceea ce îl ţine ocupat ore în şir. Aşa că micul somnoros va avea un nou motiv să lenevească întreaga zi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load