Motivul pentru care mii de locuinţe din Londra au rămas fără apă

Motivul pentru care mii de locuinţe din Londra au rămas fără apă

Mii de locuinţe din Londra şi din împrejurimi au rămas fără apă după ce temperaturile negative de săptămîna trecută au provocat spargerea unor ţevi din sistemul de aprovizionare al metropolei, informează luni Press Association.

Aproximativ 12.000 de consumatori din Londra au fost privaţi de apă începînd de duminică seară, a informat compania britanică de distribuţie de apă potabilă Thames Water.

Magazinele care comercializau apă îmbuteliată şi-au prelungit duminică programul de funcţionare, iar unele instituţii, printre care şi o şcoală din Streatham (sudul Londrei), au anunţat că ar putea rămîne închise luni.

Şi alte companii de distribuţie a apei au raportat defecţiuni în reţeaua de distribuţie.

Thames Water, South East Water, Southern Water şi Affinity Water au sfătuit persoanele care locuiesc în Londra şi în sud-estul metropolei să limiteze consumul de apă la strictul necesar în urma problemelor apărute la sistemul de alimentare cu apă.

''Pe cît posibil, înlocuiţi băile cu duşuri scurte, nu lăsaţi robinetele deschise inutil şi utilizaţi maşinile de spălat rufe şi vase doar cînd acestea sînt încărcate la capacitate maximă'', au sfătuit companiile în cadrul unui comunicat comun.

La sfîrşitul săptămînii trecute, valorile de temperatură au crescut peste punctul de îngheţ după ce un val de ger siberian supranumit ''Bestia din Est'' şi furtuna Emma au provocat ninsori abundente şi polei în Anglia, Irlanda şi Scoţia, perturbînd sever traficul rutier, feroviar şi aerian.

Coduri galbene şi portocalii de ninsori şi polei rămîn în vigoare în Irlanda pînă luni după-amiaza, precizează sursa citată.

Topirea zăpezilor ca urmare a creşterii valorilor de temperatură au condus la emiterea mai multor alerte de inundaţii, majoritatea valabile pentru vestul Angliei şi în Ţara Galilor, conform Agenţiei de Mediu din Marea Britanie

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load