COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Motivul pentru care China nu mai exportă haine negre în Hong Kong

Motivul pentru care China nu mai exportă haine negre în Hong Kong

Beijingul a oprit livrările de haine negre din China continentală în Hong Kong. Acestea sunt considerate o uniformă a demonstranților care, de patru luni, cer respectarea democrației în teritoriul autonom.

Guvernul central a oprit şi livrarea de căşti, umbrele şi ochelari de protecţie de culoare galbenă - alte simboluri al răzvrătiţilor.

În plus, acestea le ofereau oamenilor și protecție în fața gloanţelor de cauciuc, tunurilor cu apă şi gazelor lacrimogene folosite de forțele de ordine.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.


Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load