TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Momentul în care un băiat de 6 ani s-a întors la şcoală după ce a învins cancerul (VIDEO)

Momentul în care un băiat de 6 ani s-a întors la şcoală după ce a învins cancerul (VIDEO)

Un băiat de 6 ani din Ohio, diagnosticat cu cancer în urmă cu 3 ani, s-a întors la şcoală după ce a terminat tratamentul de chimioterapie, iar colegii de clasă l-au întîmpinat într-un mod emoţionant, cu ovaţii, relatează CNN.


John Oliver Zippay a ajuns rareori la şcoală în ultimii trei ani, de cînd a fost diagnosticat în 2016 cu leucemie limfoblastică acută, a povestit tatăl său, John Zippay.


În data de 27 decembrie 2019, lui John i-a fost administrat ultimul tratament de chimioterapie. Pentru a sărbători întoarcerea băiatului la şcoala din Newbury, Ohio, colegii de clasă l-au întîmpinat cu aplauze, zîmbete, felicitări şi urale, după cum se vede în filmuleţul postat pe Facebook.


Drama copilului a început în jurul Halloween-ului din anul 2016, şi-au amintit părinţii acestuia, cînd John Oliver a căzut şi s-a lovit cu capul de cadrul patului său. După consultul medical şi mai multe analize de sînge, doctorul i-a sunat în miez de noapte, îndemnîndu-i să îşi aducă fiul la camera de gardă.


„A fost un şoc puternic, atunci s-a pronunţat pentru prima oară cuvîntul cancer”, întrucît toate semnele indicau o formă de leucemie. „Am încremenit în momentul acela”.


După stabilirea diagnosticului, următorii trei ani au fost un lung şir de internări, de chimioterapie şi proceduri medicale. Efectele secundare ale tratamentului au fost extrem de puternice, fapt care l-a împiedicat pe John să facă unele dintre lucrurile normale la vîrsta sa, şi nu a reuşit să meargă la şcoală cum ar fi trebuit. Patrick Gannon, directorul şcolii catolice St. Helen, a declarat că băiatul nu a rămas însă în urmă cu materia predată. „Clasa a fost atît de fericită că l-a văzut întorcîndu-se!"


„Ne considerăm atît de norocoşi şi atît de binecuvîntaţi”, a spus tatăl copilului. „Am avut parte de atît de mult sprijin din partea familiei, prietenilor, membrilor comunităţii, ai şcolii şi personalului spitalului”. Cu toţii aşteaptă cu nerăbdare să-l vadă pe băiat întors la o viaţă normală, în afara spitalelor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load