COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova, la fel ca Serbia, ar trebui să se bazeze pe forțele proprii

Moldova, la fel ca Serbia, ar trebui să se bazeze pe forțele proprii

Președintele Serbiei a vorbit în termeni duri despre cooperarea cu Uniunea Europeană, precizînd că în aceste clipe de grea încercare, poporul sîrb nu poate miza pe comunitatea europeană. Singura țară care poate oferi suport este China, a menționat oficialul sîrb.

„Cred că înțelegeți deja toți în aceste clipe că marea solidaritatea internațională, de fapt, nu există! Solidaritatea europeană nu există! A fost doar un basm scris pe hîrtie. Avem nu doar nevoi, dar și speranță. Singura țară care ne poate ajuta în acest clipe grele este China. I-am adresat o scrioare președintelui Xi Jiping, i-am scris nu doar ca unui prieten, ci și ca unui frate”, a declarat Aleksandar Vučić.

Președintele Serbiei a mai anunțat că Uniunea Europeană a refuzat să furnizeze echipament medicale și alte bunuri necesare pentru a face față crizei.


„Ursula von der Leyen a transmis că nu putem importa echipament medical din UE. Auzim asta de la oameni care ne-au ținut nouă predici, care ne-au spus răspicat că nu ar trebui să cumpărăm nimic din China. Ne-au spus mereu că nu prețul mai mic e important, că produsele europene sînt de calitate. Cînd companiile din UE aveau nevoie de banii Serbiei, totul era minunat...

Însă acum, cînd sîntem la nevoie și în suferință, banii Serbiei nu mai sînt buni. De parcă am fi cerut ceva gratis. Cred în prietenul medu Jiping și în ajutorul Chinei.

Cît despre ceilalți – mulțumim mult, pentru nimic”, a conchis Aleksandar Vučić.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load