Mobilizare fără precedent la Kiev! Se vrea demisia lui Poroșenko

Mobilizare fără precedent la Kiev! Se vrea demisia lui Poroșenko

Mii de adepți ai liderului miscarii ucrainene ”Noile forțe RUH” (NFR) – Mihail Saakașvili, au ieşit în stradă duminică, la Kiev, cerînd îndepărtarea de la putere a preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, relatează DPA.


Organizatorii protestului ”Marş pentru viitor” susțin ca la actiune au participat circa 10.000 de oameni. Ei au scandat: „Hoții afară!”, „Impeachment” și „Libertate prizonierilor politici!, scrie www.paginaderusia.ro.


La mitingul din Piața Europei, Saakașvili l-a criticat din nou pe Poroșenko și pe procurorul general Iuri Luțenko. Ambii si-au petrecut vacantele de Anul Nou în stațiuni străine, în timp ce, a subliniat liderul „NFR“, „războiul în țară continuă, iar marea majoritate a ucrainenilor trăiesc sub pragul sărăciei“.


În rezoluția participanților la miting lui Poroșenko i s-a cerut să iasa în Piața Independenței la 18 februarie și să-și anunțe demisia voluntară din funcția de președinte. „Dacă va pleca singur, evitînd vărsarea de sînge, ii vor fi iertate multe și va fi lăsat în pace. Dar vreau să avertizez: dacă el va continua să reprime poporul, atunci pedeapsa va fi foarte severă, și el nu va scapa de furia poporului“ – a spus Saakașvili în fața protestatarilor.Intrat ilegal în Ucraina în septembrie anul trecut, Saakasvili este în prezent un apatrid, fiindu-i retrase ambele cetatenii – georgiana și ucraineană.


În 2015, Poroşenko l-a propulsat pe Saaksvili în funcţia de guvernator al regiunii Odesa din Ucraina și i-a acordat cetățenia ucraineană. După un an şi jumătate, Saakaşvili a demisionat, acuzîndu-l pe liderul de la Kiev de corupţie.În Georgia, fostul preşedinte a fost condamnat recent la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu în timpul celor două mandate ale sale ca şef al statului, din 2004 pînă în 2013.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load