Mitropolitul Vladimir, mesaj după incendiul Notre-Dame

Mitropolitul Vladimir, mesaj după incendiul Notre-Dame

În urma incendiului care a mistuit Catedrala Notre-Dame din Paris, Mitropolitul Vladimir a transmis Arhiepiscopului de la Paris, Michel Opet, un mesaj de solidaritate.


Mitropolitul Vladimir, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul francez, după incendiul care a avut loc la Catedrala Notre Dame din Paris, pe 15 aprilie.


Redăm  mai jos textul integral al mesajului, publicat pe pagina Mitropoliei Moldovei.


,,Arhiepiscopului de la Paris, Michel Opet


Înaltpreasfinția Voastră !


Am primit cu adîncă întristare vestea focului devastator care a distrus acoperişul Catedralei Notre-Dame din Paris și altarul venerat al Bisericii Romano-Catolice din Franța, monument religios, istoric și arhitectural de valoare inestimabilă, simbol al creștinismului european, cunoscut în întreaga lume și vizitat în fiecare an de milioane de pelerini și turiști.


Ne exprimăm profundul regret, dar  și solidaritatea cu poporul francez, greu încercat în aceste zile de o mare pierdere adusă unui simbol spiritual național şi internaţional.


Ne rugăm Bunului Dumnezeu să ajute la înlăturarea cît mai grabnică a  consecințelor incendiului și ne dorim ca această Catedrală, simbol al Europei creştine, să fie restaurată cît mai curînd, cu ajutorul tuturor, în calitate de patrimoniu religios şi cultural universal.


Cu dragoste întru Hristos". 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load