COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mister în jurul a 50 de balene găsite moarte pe o plajă din Islanda

Mister în jurul a 50 de balene găsite moarte pe o plajă din Islanda

Mai mulți turiști au observat săptămîna trecută din elicopter, 50 de balene moarte pe o plajă izolată din Islanda.

Descoperirea a fost făcută de pilotul David Schwarzhans, care a declarat că turiștii americani care au survolat insula, au numărat 50 de balene, acoperite de nisip în Peninsula Snaefellsnes din Islanda.

“S-ar putea să fie mai multe din moment ce unele erau îngropate în nisip”, a spus Schwarzhans.

El a vrut să le arate turiștilor animalele și frumusețea locurilor. Tot Schwarzhans a mai spus că toate balenele se aflau într-un singur loc, dar că nu înțelegea cum au ajuns acolo.


Regiunea în care au fost găsite balenele este inaccesibilă pentru mașini și puțini vizitatori ajung aici.

Poliția orașului Stykkisholmur, aflat în apropiere de zona în care au fost găsite animalele a fost alertată în legătură cu această descoperire.

Balenele-pilot sînt cunoscute pentru că ajung pe mal în număr mare iar explicația pentru acest fenomen nu este una pe deplin cunoscută.

Edda Elisabet Magnusdottir, expert în balene și biolog marin, a explicat că balenele au tendința de a intra în ape puțin adînci unde ”devin dezorientate”.

Potrivit ei, balenele-pilot sînt animale cu legături sociale puternice, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele să le fi urmat pe celelalte pe ţărm.

Anul trecut, localnicii au ajutat un grup de balene să se întoarcă în apă.

Robert Arnar Stefansson de la Institutul de Istorie Naturală din Islanda a declarat că, deşi se întîmplă uneori ca balenele-pilot să eşueze în această perioadă a anului, numărul mare al acestora este neobişnuit

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load