Misiunea indiană pe Lună a fotografiat Pămîntul (FOTO)

Misiunea indiană pe Lună a fotografiat Pămîntul (FOTO)

A doua misiune pe Lună a Indiei, Chandrayaan-2, lansată la 22 iulie, a trimis primele imagini cu Pămîntul văzut din spaţiu, a anunţat duminică Organizaţia pentru Cercetare Spaţială din India (ISRO), citată de agenţia Xinhua.

Cinci imagini realizate de Chandrayaan-2 au fost publicate de ISRO pe Twitter.

''Primul set de imagini frumoase cu Pămîntul, realizate de sonda Vikram a Chandrayaan2. Pămîntul văzut de camera 'LI4' de pe Chandrayaan-2, la 3 august'', a descris ISRO pe Twitter.

Misiunea selenară fără echipaj uman a încheiat pînă în prezent patru dintre cele cinci orbite complete ale Pămîntului. A cincea, ultima, va fi încheiată la 6 august.

Misiunea spaţială Chandrayaan-2 are drept scop instalarea unui robot mobil în proximitatea polului sudic al Lunii, la aproximativ 384.000 de kilometri de Terra, precum şi plasarea unei sonde pe orbita lunară.

Sonda şi roverul vor aseleniza în preajma Polului Sud Lunar la începutul lunii septembrie.

India a desfăşurat cu succes prima sa misiune lunară, Chandrayaan-1, cu aproximativ 11 ani în urmă.

Dacă misiunea Chandrayaan-2 va fi încununată de succes, India ar deveni cea de-a patra ţară, după SUA, Rusia şi China, care ar efectua o aselenizare controlată, cu instalarea unui robot pe Lună.

Misiunea în valoare de aproape 150 de milioane de dolari americani îşi propune să colecteze informaţii despre apă, minerale şi roci de pe suprafaţa selenară.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load