Minunatul oraş subteran în care trăiesc mii de oameni (FOTO)

Minunatul oraş subteran în care trăiesc mii de oameni (FOTO)

Dunele de nisip ale vastului deşert din zona sudică a Australiei ascund în subteran un fenomen greu de explicat, care a stîrnit curiozitatea oamenilor din întreaga lume.

O banală scobitură în deşert face trecerea către un tărâm subteran de poveste unde trăiesc mii de oameni în condiţii similare celor de la suprafaţă.

Oraşul subteran Coober Pedy a fost făurit cu dibăcie de lucrătorii minelor de opal din regiunea care şi-au făcut un adăpost pentru a scăpa de căldura ucigătoare de afară.

Între timp, oamenii au continuat să sape în subteran, devenind astfel căminul a peste 3.000 de oameni care trăiesc tot timpul anului la o temperatură de 23-25 de grade Celsius, conform www.cooberpedy.net

Fabulosul oraş subteran se întinde pe o distanţă de mai mulţi kilometri, iar sub pămînt, locuitorii beneficiază de aceleaşi facilităţi de la suprafaţă: restaurante, cafenele, cinci biserici, hoteluri, magazine etc.

Coober Pedy poate fi vizitat şi de cei care vor să trăiască măcar o dată în viaţă experienţa unui trai în subterană, însă cazarea nu este accesibilă oricui. O cameră dublă costă cel puţin 193 de dolari pe noapte.
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load