COVID-19 în MOLDOVA

Minskul a publicat înregistrarea discuției Varșovia-Berlin pe cazul lui Navalnîi

Minskul a publicat înregistrarea discuției Varșovia-Berlin pe cazul lui Navalnîi

Televiziunea de stat belarusă a publicat interceptarea discuțiilor dintre Varșovia și Berlin pe subiectul bloggerului rus Aleksei Navalnîi, despre care vorbise Lukașenko la întrevederea cu Mișustin.

Televiziunea de stat belarusă a publicat așa-numitele interceptări ale unor discuții dintre Berlin și Varșovia în cazul bloggerului Aleksei Navalnîi, transmite sputnik.md.

Astfel, în înregistrarea audio, presupusul reprezentant al părții germane menționează în că în cazul dat nu este nevoie de o confirmare a “otrăvirii” pentru că “într-un război toate mijloacele sînt acceptabile”.


Interlocutorul lui polonez, la rîndul său, a adăugat că aceștia ar urma “să-l descurajeze pe Putin să-și bage nasul în afacerilor din Belarus". Varșovia îndeamnă "la copleșirea președintelui rus cu probleme".

De asemenea, unul dintre participanții la discuție a subliniat că Aleksandr Lukașenko “are sînge în instalații”, iar belarușii sînt profesioniști și bine organizați.

Totuși, autoritățile belaruse nu a specificat deocamdată cine sînt persoanele din înregistrarea prezentată și în ce context a avut loc conversația. Persoana care ar vorbi din partea Poloniei ar purta numele "Mike", iar cel din partea Germaniei - "Nick".

Anterior, guvernul Germaniei declarase că bloggerul rus ar fi fost otrăvit cu o substanță neurotoxică din așa-numitul “grup Noviciok”, fără a specifica despre ce este vorba. Ulterior, șeful diplomației UE, Josep Borrel, a declarat că Uniunea Europeană își rezervă dreptul de a impune sancțiuni.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reamintit că specialiștii ruși au verificat diverse ipoteze, însă nicio substanță toxică nu a fost detectată în organismul activistului. MAE al Rusiei a declarat că graba cu care SUA și UE au preluat această teorie este una suspectă. Diplomații ruși au admis că declarațiile despre pretinsa otrăvire au menirea să justifice anumite „reacții de răspuns”, elaborate din timp.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load