Ministrul de externe austriac: sancțiunile Occidentului au eșuat

Ministrul de externe austriac: sancțiunile Occidentului au eșuat

„Cu ajutorul sancțiunilor, Occidentul și, în primul rînd, Statele Unite nu au reușit să slăbească industria de petrol din Rusia”, a declarat într-un interviu acordat ziarului austriac Kurier noul ministru austriac de externe Karin Kneissl.


„Sancțiunile pur și simplu nu au funcționat”, a declarat ministrul.


„Vă pot prezenta acum un miniraport privind dreptul internațional și, prin urmare, vă reamintesc că singura sancțiune prin care s-a reușit obținerea unui rezultat au fost cele sportive aplicate Africii de Sud”, a adăugat Karin Kneissl.


Ministrul austriac de externe a salutat, de asemenea, decizia Moscovei de a lansa o operațiune militară în Siria în 2015.


„Intervenția rusă de pe 30 septembrie 2015 a fost coordonată cu mai multe țări, printre care China, Iran, Irak și Statele Unite ale Americii. Datorită intervenției, printre altele, a fost oprită invazia «Statului Islamic» în Latakia”, a spus Karin Kneissl.


„Trimisul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, și adjunctul lui au avertizat că, în cazul invaziei ISIS în Latakia, sute de mii, cel mai probabil, vor pleca de acolo înot prin Marea Mediterană (în Europa – InoTV). În 2015, ISIS a intrat în ofensivă pe scară largă. Atunci am spus că intervenția rusă va adăuga dinamism soluționării conflictului din Siria. Acum putem spune că acest lucru este exact ceea ce s-a întîmplat”, a declarat noul șef al Ministerului de Externe al Austriei.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load