COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul rus de Externe: Rusia va răspunde cu o lovitură nucleară la lansarea rachetelor SUA

Ministerul rus de Externe: Rusia va răspunde cu o lovitură nucleară la lansarea rachetelor SUA

Orice lansare de rachete de la bordul submarinelor SUA va fi întîmpinată de o lovitură nucleară din partea Rusiei.

Declarația a fost făcută de reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, menționînd că acest lucru corespunde în totalitate doctrinei militare ruse.

După cum scrie mk.ru, așa a comentat ea anunțul privind reînarmarea submarinelor americane Trident-2 cu rachete nucleare cu putere mică, transmite Noi.md.

"Așa cum am explicat de mai multe ori, considerăm un astfel de pas periculos. Noi credem că el constituie un element de destabilizare", a subliniat Maria Zaharova.

În opinia sa, acțiunile americane au ca scop eliminarea frontierelor dintre armele nucleare strategice și nestrategice, ceea ce duce la scăderea pragului nuclear, a spus ea. O astfel de poziție o are nu numai Rusia, ci și reprezentanții comunității academice din întreaga lume, chiar și Congresul SUA.


Anterior, șeful MAE al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că lansarea proiectilelor nucleare de putere mică W76-2 de către SUA va duce la o scădere a pragului nuclear, ceea ce este foarte periculos pentru întreaga lume. Noul focos cîntărește 5-6 kilotone, iar puterea vechiului W76-1 este de 100 kilotone.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load