Ministerul rus de Externe a răspuns la strategia lui Zelenski de a "întoarce Crimeea"

Ministerul rus de Externe a răspuns la strategia lui Zelenski de a "întoarce Crimeea"

Locuitorii din Crimeea au închis demult subiectul apartenenței lor. Acest lucru a avut loc încă în timpul referendumului din 2014.


O astfel de declarație a fost făcută de reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, comentînd informațiile despre pregătirea de către echipa noului președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, a unei "strategii pentru reîntoarcerea Crimeei".


"Locuitorii din Crimeea au răspuns în așa fel încît mai bine nu se putea", a spus Zaharova într-un interviu acordat NSN.


Ea a spus că "pînă acum numai Saakașvili a răspuns îndemnului adresat ucrainenilor de a se întoarce în patria lor" (Mihail Saakașvili este fostul guvernator al regiunii Odessa din Ucraina - comentariu al agenției de știri REGNUM).


Potrivit agenției REGNUM, secretarul de presă al președintelui Ucrainei, Iulia Mendel, a anunțat despre intenția lui Vladimir Zelenski de a discuta despre strategia sa de "returnare a Crimeei" cu reprezentanții Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice. Șeful statului intenționează să facă acest lucru în timpul primei sale vizite la Bruxelles, în perioada 4-5 iunie. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load