Ministerul de Externe al Rusiei critică afirmaţiile premierului May privind cazul Skripal

Ministerul de Externe al Rusiei critică afirmaţiile premierului May privind cazul Skripal

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat că afirmaţiile premierului britanic Theresa May în legătură cu presupusul rol al Moscovei în atacul neurotoxic ce l-a vizat pe un fost spion rus reprezintă "un spectacol de circ".


"Aceasta este un spectacol de circ în Parlamentul Marii Britanii", a subliniat Zakharova, potrivit agenţiei de ştiri Tass.


"Concluzia este evidentă - o nouă campanie politică media bazată pe provocări", a adăugat reprezentanta MAE rus.


Fostul agent de spionaj rus Serghei Skripal, rănit în oraşul britanic Salisbury, probabil a fost atacat cu o substanţă neurotoxică, au stabilit anchetatorii britanici. Potrivit unor surse din cadrul investigaţiei, substanţa folosită este din gama Noviciok.


Fostul agent al Serviciului rus de informaţii militare (GRU) şi fiica acestuia sînt în stare critică în urma atacului cu o substanţă neurotoxică. Un poliţist care a intervenit este, de asemenea, în stare gravă. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanţei folosite în atac.


Atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus a fost comis cu o substanţă de uz militar, "cel mai probabil" de către Rusia, afirmă premierul Marii Britanii, Theresa May, care a dispus convocarea ambasadorului rus şi a ameninţat cu o ripostă puternică.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load