COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Milioane de americani, concediaţi doar în aprilie din cauza pandemiei

Milioane de americani, concediaţi doar în aprilie din cauza pandemiei

Mai mult de 20 de milioane de americani au fost concediaţi, doar în luna aprilie, de firmele private afectate de pandemie,după ce au fost nevoite să-şi închidă fabricile, şantierele sau magazinele.

Raportul publicat miercuri de compania ADP, citată de Reuters şi AP, arată extinderea pierderilor de locuri de muncă, care au afectat întreaga lume. Astfel, sectorul divertismentului şi ospitalităţii a pierdut luna trecută 8,61 milioane de locuri de muncă, în comerţ, transporturi şi utilităţi au fost concediate 3,4 milioane de persoane, în sectorul construcţiilor sunt aproape 2,5 milioane de şomeri, iar în industrie - 1,7 milioane.

Şi datele pentru martie au fost revizuite în scădere, iar angajatorii privaţi au disponibilizat 149.000 de persoane, faţă de nivelul raportat anterior, de 27.000. A fost primul declin din septembrie 2017, scrie adevarul.ro.


Raportul ADP vine cu două zile înainte de publicarea datelor oficiale lunare de către Departamentul american al Muncii. Economiştii se aşteaptă să fie anunţată pierderea a 21 de milioane de locuri de muncă şi rata şomajului să urce în aprilie la 16%, de la 4,4% în martie.

În primul trimestru din 2020, economia americană a înregistrat cea mai gravă contracţie de la Marea Recesiune. Potrivit unei estimări preliminare publicate recent de Departementul american al Comerţului, în perioada ianuarie - martie 2020, Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere de 4,8% în ritm anual. Este vorba de cea mai importantă contracţie economică înregistrată de SUA după trimestrul patru 2008, în cel mai grav moment al crizei financiare mondiale. În plus, contracţia din perioada ianuarie - martie 2020 a pus capăt unui deceniu de creştere economică, cea mai lungă perioadă de expansiune înregistrată vreodată de economia americană.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load