Miliardarul Michael Bloomberg face un anunț important legat de participarea la alegeri

Miliardarul Michael Bloomberg face un anunț important legat de participarea la alegeri

Fostul primar al New Yorkului şi miliardarul Michael Bloomberg, care avea de gînd să se implice în cursa pentru învestitura democrată pentru prezidenţialele din 2020, a anunţat că renunţă, în faţa numărului mare de candidaţi deja în arenă, transmite AFP.


„Cred că l-aş învinge pe Donald Trump în alegerile naţionale”, a afirmat în această declaraţie Michael Bloomberg, de 77 de ani, clasat al nouălea cel mai bogat om din lume de revista Forbes.


„Măsor însă cu claritate şi dificultatea de a obţine învestitura democrată, deja foarte disputată”, cu 14 de candidaţi care s-au anunţat pînă în prezent, a adăugat el.


„Opţiunea în faţa mea era clară”, a mai explicat cel care a fost timp de 12 ani primarul capitalei financiare a SUA. „Ar trebui să îmi petrec următorii doi ani vorbind despre ideile mele şi despre ce am făcut, ştiind că poate nu voi obţine niciodată învestitura democraţilor? Ori să îmi petrec următorii doi ani continuînd munca pe care o desfăşor şi pe care o finanţez deja, despre care ştiu că poate produce rezultate veritabile, benefice pentru ţară?”, a continuat Michael Bloomberg.


„Îmi dau seama că prefer mai degrabă să fac decît să vorbesc. Şi am ajuns la concluzia că modalitatea cea mai bună pentru mine de a ajuta ţara este să îmi suflec mînecile şi să continui să lucrez”, a mai spus el.


Cu acelaşi prilej, miliardarul, foarte implicat în lupta împotriva schimbărilor climatice, a anunţat că îşi va dubla eforturile pentru climat, lansînd o nouă iniţiativă ‘Beyond Carbon’ (Dincolo de carbon) pentru a converti America la energiile curate şi pentru a întări controlul armelor de foc, o altă mare cauză a sa.


„Sper că aceia care m-au îndemnat să mă prezint, pentru a apăra valorile şi principiile care le sînt dragi, vor înţelege că decizia mea a fost ghidată de o singură întrebare: cum îmi pot servi cel mai bine ţara?”, a încheiat Michael Bloomberg.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load