Mii de persoane pretind la funcția de secretar a lui Zelenski

Mii de persoane pretind la funcția de secretar a lui Zelenski

Mai mult de 3 mii de cetățeni au trimis cereri staff-ului președintelui ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, pentru a participa la concursul pentru postul de secretar de presă al noului șef de stat.


Despre acest lucru a anunțat vineri agenția "Știri ucrainene".


"Mai mult de 3 mii de CV-uri au parvenit pe adresa de e-mail a departamentului Resurse umane al lui Vladimir Zelenski - de la oamenii obișnuiți care doresc să participe la concurs și sînt încrezuți în abilitățile lor de comunicare", a declarat serviciul de presă al lui Zelenski ca răspuns la ancheta unei agenții.


Echipa lui Zelenski nu menționează numele pretendenților, însă a spus că printre aceștia sînt atît cetățeni obișnuiți, cît și "personalități bine-cunoscute în societatea ucraineană". Sînt trimise CV-uri din partea jurnaliștilor profesioniști, PR managerilor, prezentatorilor de televiziune, bloggerilor, studenților de la facultățile de profil și actorilor.


Există o serie de cerințe înaintate pretendenților. Ei trebuie să cunoască cel puțin trei limbi (ucraineana, rusa și engleza), să aibă experiență în jurnalism sau în activitatea publică, să fie apți și pregătiți să lucreze”non-stop”. ”În plus, speakerul trebuie să posede abilități de comunicare, să aibă o reacție promptă, să se adapteze ușor muncii dinamice, să fie creativ și să aibă un simț al umorului", se arată în mesaj. 
Pe 30 aprilie, Zelenski a anunțat un concurs deschis pe Internet pentru ocuparea funcției de secretar de presă al președintelui. 


CEC al Ucrainei, la 30 aprilie, a anunțat oficial rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale. În al doilea tur de scrutin, Zelenski a cîștigat, după ce a obținut 73,22% din voturi, iar actualul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko a adunat 24,45%.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load