COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mii de broaşte ţestoase, șerpi şi crocodili, confiscate de Europol

Mii de broaşte ţestoase, șerpi şi crocodili, confiscate de Europol

Forţele de poliţie din 22 de ţări au salvat 4.400 de reptile, între care broaşte ţestoase, șerpi şi crocodili, pe care traficanţii intenţionau să le ucidă, a anunţat luni Europol.

“Operaţiunea Blizzard”, o acţiune internaţională desfășurată de Europol și Interpol în Europa, Statele Unite, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Israel şi Africa de Sud, a vizat traficanţi, transporturi comerciale şi magazine de animale de companie.

“Traficul de animale sălbatice a crescut semnificativ în ultimii ani pînă la punctul în care mii de reptile în valoare de milioane de euro sînt în prezent confiscate anual”, a declarat Pedro Felicio, şeful departamentului de criminalitate economică al Europol, care a ajutat la coordonarea operaţiunii.

Pedro Felicio a declarat că 2.703 de broaşte ţestoase, 1.059 de şerpi, 512 şopîrle şi 20 de crocodili şi aligatori au fost confiscate în timpul acestei operaţiuni.


De asemenea, genţi, portofele, curele de ceas, medicamente şi alte produse derivate din animale au fost confiscate de poliţie.

În urma operațiunii caare s-a desfășurat în perioada 12 aprilie - 22 mai, au fost arestate 12 persoane, 6 în Italia și 6 în Spania. În plus, 220 de suspecți au fost identificați.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load