Mihail Gorbaciov candidează în scrutinul parlamentar din Indonezia

Mihail Gorbaciov candidează în scrutinul parlamentar din Indonezia

Mihail Gorbaciov este numele unuia dintre candidaţii înscrişi în scrutinul legislativ programat săptămîna viitoare în Indonezia.


Nu este însă vorba de fostul lider sovietic care a contribuit la încheierea Războiului Rece.


Mihail Gorbaciov Dom este un indonezian în vîrstă de 32 de ani care candidează pentru un post de deputat în Indonezia. Scrutinul pentru desemnarea preşedintelui Indoneziei, a membrilor Parlamentului central şi ai parlamentelor regionale este programat pe 17 aprilie, transmite Mediafax.


Specialist în protecţia mediului, Mihail Gorbaciov Dom este născut în anul 1986, în perioada aplicării "Perestroika", politica de reforme destinată modernizării Uniunii Sovietice.


"Părinţii mei erau siguri că vor avea o fată, astfel că au intrat în panică atunci cînd m-am născut eu, deoarece nu aveau un nume pregătit pentru un băiat", afirmă tînărul candidat, explicînd că în prima săptămînă după naştere nu a avut niciun nume, pînă cînd părinţii au devenit inspiraţi de numele preşedintelui sovietic Mihail Gorbaciov, pe care l-au văzut la televizor.


"Tatăl meu s-a gîndit că este un nume grozav, numele unui lider sovietic, astfel că mi-au dat acest nume", a subliniat el.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load