COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Microsoft a introdus săptămîna de lucru de patru zile în Japonia. Care a fost rezultatul

Microsoft a introdus săptămîna de lucru de patru zile în Japonia. Care a fost rezultatul

Compania Microsoft a derulat un program pilot în filiala sa din Japonia pe durata lunii august, în cadrul căruia săptămîna de lucru a fost redusă la patru zile, iar productivitatea angajaților a crescut cu 40%, informează Bloomberg.

Programul “Work-Life Choice Challenge Summer 2019” a acordat angajaților cu program întreg cinci zile de vineri libere, în luna august. Angajații au fost plătiți în continuare, chiar dacă nu au lucrat. Pe lîngă această măsură, durata ședințelor a fost stabilită la maximum 30 de minute și au fost încurajate discuțiile online, în locul celor față în față.

În urma unui sondaj efectuat printre angajați, 92% dintre aceștia s-au declarat încîntați de ziua liberă cîștigată în fiecare săptămînă.


Japonia se luptă de mulți ani să reducă durata timpului petrecut de angajați la muncă. Statul nipon se confruntă și cu o lipsă a forței de muncă și o populație tot mai îmbătrînită.

Programul pilot desfășurat de Microsoft în vară a însemnat pentru companie și costuri reduse cu 23% la enegia electrică, dar și 59% mai puține pagini printate, comparativ cu luna august a anului trecut.

Anumiți manageri Microsoft din Japonia nu au înțeles natura programului, iar anumiți angajați și-au manifestat îngrijorarea că programul redus va deranja clienții.

Microsoft Japonia plănuiește să deruleze un nou astfel de program în iarnă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load