COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mexico: Oamenii, sfătuiți să stea în case din cauza unui nor periculos

Mexico: Oamenii, sfătuiți să stea în case din cauza unui nor periculos

Autoritățile din orașul Mexico au declarat stare de urgență de mediu, după ce poluarea din capitala mexicană a atins un nivel potențial periculos pentru sănătatea oamenilor.

Oficalii mexicani au făcut apel la cetățeni să stea în case, mai ales dacă știu că au probleme respiratorii și, de asemenea, au limitat numărul de mașini care pot circula simultan pe străzi, potrivit BBC.

Orașul Mexico a fost cuprins de un nor de ceață densă, de cîteva zile. Unul dintre motivele apariției smogului reprezintă incediile de vegetație de lîngă oraș.


Nivelul emisiilor de particule de 2,5 microni, cunoscut și ca PM 2.5, a ajuns, marți dimineață, la 158 de micrograme pe metru cub, de șase ori mai mult decît limita recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Particulele PM 2.5 sînt considerate periculoase pentru că sînt foarte mici și pot ajunge în zone profunde ale plămînilor. Expunerea pe termen lung la o astfel de poluare poate cauza cancer și moarte prematură.

Mai mult de 21 de milioane de persoane locuiesc în Mexico, iar capitala a fost renumită dintotdeauna pentru calitatea proastă a aerului. În 1990, nivelul de poluare a scăzut, însă, în ultimii ani, a crescut din nou.

Locuitorii orașului sînt sfătuiți să rămînă cît mai mult în casele lor, iar meciurile de fotbal au fost amînate din cauza poluării.

Primarul ia în calcul să închidă și școlile, dacă smogul nu va trece în curînd.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load