COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Metroul din Kiev și-a reluat activitatea

Metroul din Kiev și-a reluat activitatea

Capitala Ucrainei, Kiev, şi-a redeschis luni reţeaua de metrou, la zece săptămîni după ce fusese închisă pentru a limita răspîndirea pandemiei de COVID-19, informează AFP, citat de Agerpres.ro

”Am redeschis metroul în regim de funcţionare obişnuit”, a anunţat primarul Kievului, Vitali Kliciko, după ce a efectuat el însuşi o scurtă deplasare cu metroul.

Extrem de aşteptată de locuitorii din Kiev, unde circulaţia altor mijloace de transport în comun a fost deja reluată sîmbătă, redeschiderea metroului nu a provocat nicio aglomeraţie, contrar aşteptărilor.


Înainte de pandemie metroul din Kiev transporta în jur de 1,5 milioane de călători pe zi. Luni, în fiecare vagon se aflau doar aproximativ zece persoane, în pofida orei de vîrf din cursul dimineţii. Echipaţi cu măşti şi viziere de protecţie, agenţi plasaţi la intrările în staţiile de metrou măsurau temperatura pasagerilor, care au obligaţia de a purta la rîndul lor măşti.

De asemenea, luni s-a reluat funcţionarea normală şi a metroului din Harkov, mare oraş din estul Ucrainei.

Ucraina a raportat pînă luni la ora locală 10:00 (07:00 GMT) 21.245 de cazuri de COVID-19, dintre care 623 de cazuri fatale, a anunţat ministrul sănătăţii ucrainean Maksim Stepanov.

Potrivit acestuia, pînă în prezent 7.234 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 s-au vindecat în Ucraina, ţară cu o populaţie de 43,77 milioane locuitori. În ultimele 24 de ore, autorităţile medicale din Ucraina au realizat 6.270 de teste Real Time PCR.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load