COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mesajul lui Vladimir Putin cu Zilei Victoriei

Mesajul lui Vladimir Putin cu Zilei Victoriei

Președintele Federației Ruse i-a felicitat pe veterani și toți cetățenii cu prilejul aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie.

În dimineața zilei de 9 mai, Vladimir Putin a depus flori la Focul Veșnic și i-a felicitat pe veterani și toți cetățenii ruși cu prilejul aniversării Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, transmite sputnik.md.

„Dragi cetățeni ai Rusiei!
Dragi veterani!
Dragi prieteni!
Din toată inima vă felicit de Ziua Victoriei!
Pentru noi toți, aceasta este cea mai importantă, cea mai scumpă sărbătoare. O marcăm mereu în mod solemn și împreună. Cu toții împreună.
Semnificația spirituală, morală a Zilei Victoriei rămîne neschimbată, iar atitudinea noastră față de aceasta rămîne sacră.

Aceasta este amintirea noastră și mîndria, istoria țării noastre, istoria fiecărei familii, parte a sufletului nostru pe care ni le-au transmis mamele și tații noștri, bunicii și bunicile.


Astăzi resimțim acut măreția soartei lor, ne aducem aminte de cei care nu mai sînt printre noi, cu dragoste privim chipurile lor pe fotografiile din diferiți ani, le dorim mulți ani înainte veteranilor noștri și aplecăm capul în fața generației biruitorilor.

Ei au făcut pentru noi atît cît nu poate fi măsurat și nici răsplătit. Ei au salvat Patria, viața viitoarelor generații, au eliberat Europa, au adus Pacea, au restabilit orașe și sate, au reușit lucruri grandioase.

Aducem un omagiu recunoașterii nesfîrșite a măreției, sacrificiului poporului sovietic, al oamenilor de diferite naționalități, care au luptat umăr la umăr pe front și în spatele lui.

Timpul nu are putere asupra curajului lor, unității, demnității și spiritului lor „de oțel”.

Dragi prieteni!

Aici, lîngă zidul Kremlinului, este un loc sacru pentru noi toți. Zi și noapte arde focul veșnic în memoria celor care au murit în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Aici zace Soldatul Necunoscut.

Noi venim aici și ne închinăm în fața lui și a tuturor apărătorilor Patriei. Eroilor care pentru totdeauna în morminte necunoscute - lîngă Moscova, Smolensk, Stalingrad, Kursk, Sevastopol și Minsk, Kiev și Riga, Berlin și Viena, pe înălțimile Pulkovo, pe malurile Nevei, Niprului, Dunării, Vistulei și Oder.

Milioane dintre cei căzuți nu au mai ajuns să sărbătorească Victoria - Victoria la care au visat atît de mult, au crezut că îl vor înfrunta pe inamic și se vor întoarce acasă. Ei au luptat pentru asta - au luptat pînă la ultima suflare. Și-au sacrificat viețile pentru ca să trăim noi, copiii și nepoții noștri, cei care nu s-au născut, care încă urmează să vină în această lume pe care a revendicat-o și păstrat-o soldatul sovietic.

Ne aplecăm capetele în fața memoriei tuturor celor care nu s-au întors de la război, în fața fiilor, fiicelor, taților, mamelor, bunicilor, soților, soțiilor, fraților, surorilor, colegilor de regiment, rudelor și prietenilor.

Dragi prieteni!

75 de ani au trecut de cînd s-a încheiat Marele Război pentru Apărarea Patriei. Noi obligatoriu, bineînțeles, ca de obicei solemn și pe larg, vom sărbători evenimentul jubiliar și vom face asta cu demnitate, așa cum ne dictează datoria față de cei care au suferit, au obținut și au săvîrșit Victoria.

Va fi și parada noastră principală din Piața Roșie și marșul popular „Regimentul Nemuritor” - marșul memoriei noastre și al legăturii noastre de sînge între generații.

Veteranii noștri au luptat pentru viață - împotriva morții. Noi întotdeauna vom lua exemplul unității și rezistenței lor.

Pe noi ne unește memoria comună și speranțele noastre comune, aspirațiile comune, precum și responsabilitatea pentru prezent și viitor.

Noi știm și credem ferm că sîntem de neînfruntat cînd sîntem împreună.

Felicitări!

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load