Merkel și Trump se declară "îngrijorați" de discursul lui Putin

Merkel și Trump se declară "îngrijorați" de discursul lui Putin

Cancelarul german Angela Merkel și președintele american Donald Trump s-au declarat "îngrijorați", în cadrul unei convorbiri telefonice, după un discurs al lui Vladimir Putin care a lăudat noile arme "invincibile" ale forțelor armate rusești, scrie AFP.


"Cancelarul și președintele sînt îngrijorați de ultimele declarații ale președintelui Putin privind dezvoltarea armamentului (sau) și de consecințele asupra eforturilor de control internațional al sistemelor de armament", a precizat cancelaria germana, într-un comunicat.


Într-un discurs în fașa Parlamentului, Vladimir Putin a stîrnit o mare surpriza prezentînd timp de o ora ultimele arme de înalta tehnologie ale Rusiei.


Astfel, acesta a vorbit, între altele, de rachete "invincibile" in fața scuturilor antirachetă și de minisubmarine cu propulsie nucleară, avertizînd Occidentul ca de acum trebuie să "asculte" Rusia.


"Nu am făcut niciodată un secret din planurile noastre (...) Este chiar surprinzător că, in ciuda tuturor problemelor noastre, Rusia a rămas prima putere nucleară. Nimeni nu voia sa ne vorbească, nimeni nu ne asculta. Ascultați-ne acum!", a spus președintele rus, în timpul discursului anual în fața Parlamentului.


Discursul său, transmis în direct la televiziuni, a fost insoțit de imagini video prezentate pe doua ecrane imense cu noile arme, amestecînd imagini 3D și imagini reale.


Parlamentarii ca și telespectatorii au putut descoperi astfel o nouă rachetă balistică, un nou sistem de apărare antirachetă, o dronă submarină cu propulsie nucleara și chiar o armă laser "despre care este prea devreme pentru a evoca detalii".


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load