Merkel a cîștigat al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

Merkel a cîștigat al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

Parlamentul german, Bundestagul, a confirmat-o miercuri pe Angela Merkel pentru al patrulea său mandat de cancelar, poziție preluată în anul 2005 și în cadrul căreia va guverna într-o așa-numită mare coaliție (Grosse Koalition – GroKo) cu social-democrații.


Votarea guvernului Angelei Merkel de către Parlament a încheiat o perioadă de 171 de zile de tratative după alegerile naționale germane din 24 septembrie 2017, informează Deutsche Welle. 


Confirmarea lui Merkel pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar îi permite acesteia să depășească și să egaleze recordurile de longevitate politică în fruntea guvernului federal german. În prezent, pe primele două poziții la acest aspect se situează Helmut Kohl (1982-1998 în poziția de cancelar), cancelar al reunificării Germaniei, și Konrad Adenauer (1949-1963), primul cancelar postbelic al Germaniei federale, ambii din același partid politic ca și Angela Merkel – Uniunea Creștin Democrată.


Merkel a fost aleasă de deputați din CDU-CSU și partenerii săi de coaliție, Partidul Social Democrat (SPD).


364 de membri ai Bundestagului au votat pentru marea coaliție condusă de cancelarul german, în timp ce 315 au votat împotriva acesteia. Marea coaliție reprezintă 399 de voturi în Bundestag, mai precizează sursa citată.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load