Merkel se va întîlni cu Poroșenko

Merkel se va întîlni cu Poroșenko

Cancelarul german Angela Merkel va purta discuții, pe 12 aprilie, cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Despre acest lucru a anunțat vineri reprezentantul oficial al Cabinetului de Miniștri al Germaniei, Steffen Seibert.

"Ei [Merkel și Poroșenko] vor lua prînzul împreună, după care, în jurul orei 14:00 (15:00 - ora Moscovei) împreună vor desfășura o conferință de presă", a spus el.

'Nu este desigur un amestec' şi nici semnul vreunui sprijin pentru şeful statului ucrainean la final de mandat, a declarat Steffen Seibert, purtător de cuvînt al Angelei Merkel, întrebat de presă vineri cu privire la acest subiect.

'Petro Poroşenko este preşedintele (în exerciţiu) al Ucrainei şi există numeroase subiecte care trebuie discutate periodic'' cu cancelarul, a adăugat el, referindu-se la conflictul cu Rusia şi separatiştii proruşi în estul ţării.

Întrebat despre o eventuală întîlnire între Angela Merkel şi actorul de comedie care încearcă să acceadă la preşedinţia Ucrainei, Seibert s-a mulţumit să spună că 'nu are niciun anunţ de făcut'.

Angela Merkel are relaţii strînse cu Petro Poroşenko şi este o susţinătoare crucială Kievului în faţa Moscovei de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în martie 2014. Împreună cu Parisul, Merkel a mediat procesul de pace în estul Ucrainei, proces aflat acum în impas.

Poroşenko a fost devansat cu un procent aproape dublu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina din 31 martie de către actorul de comedie Volodimir Zelenski, obţinînd 15,95% din voturi faţă de 30,24%, cît a acumulat rivalul său.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load