TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Merkel nu a planificat încă o întîlnire cu Zelenski

Merkel nu a planificat încă o întîlnire cu Zelenski

Cancelarul german Angela Merkel în prezent nu a planificat să discute cu candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski. Despre acest lucru a anunțat vineri la un briefing de la Berlin, reprezentantul Cabinetului de Miniștri al Germaniei, Steffen Seibert.

"În prezent nu este planificată o întîlnire cu candidatul Zelenski", a spus el.

Vineri, Merkel se va întîlni la Berlin cu actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko. Agenda discuției lor conține elemente cu privire la situațiile din Donbass și strîmtoarea Kerci, reforma, precum și dezvoltarea relațiilor bilaterale. În aceeași zi, președintele francez Emmanuel Macron îl va primi la Paris atît pe Poroșenko, cît și pe concurentul său în cel de-al doilea tur de scutin al alegerilor -Vladimir Zelenski.


Seibert a adăugat că Germania "în regim permanent, face schimb de informații cu Franța despre Ucraina".
Primul tur al alegerilor din Ucraina a avut loc pe 31 martie. În rezultat, lider a devenit candidatul din partea partidului "Slujitorul poporului" Zelenski,

care a acumulat 30,24% din voturi. Pe locul al doilea se situează actualul președinte Poroșenko, cu o susținere de 15,95%. Al doilea tur al alegerilor va avea loc pe 21 aprilie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load