COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Merkel este îngrijorată de riscurile anulării prea devreme a restricțiilor

Merkel este îngrijorată de riscurile anulării prea devreme a restricțiilor

Cancelarul german Angela Merkel avertizează că Germania riscă să irosească reușitele pe care le-a obținut în limitarea răspîndirii coronavirusului dacă țara se deschide mult prea repede, relatează CNN.

„Acest rezultat temporar este fragil. Sîntem pe gheață subțire”, a spus Merkel adresîndu-se parlamentului german, joi. Guvernul federal și cele ale statelor au anunțat o serie de măsuri pentru relaxarea unora dintre restricțiile de distanțare socială implementate pentru combaterea COVID-19, inclusiv redeschirea micilor magazine, transmite digi24.ro.

„Sprijin în totalitate deciziile luate de guvernul federal și de guvernele statelor, însă implementarea lor mă îngrijorează. Unele dintre ele par foarte curajoase, poate prea curajoase”, a spus șefa guvernului de la Berlin.


După relaxarea unora dintre restricții, mulți oameni s-au îmbulzit în zonele comerciale în această săptămînă, fapt ce i-a făcut pe virusologii germani să avertizeze asupra abandonării prea timpurii a vigilenței. Merkel a reluat aceste avertismente în discursul său din legislativul german.

Germania a raportat peste 150.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, conform Universității Johns Hopkins. Numărul deceselor a crescut la 5094, a anunțat Institutul Robert Koch, joi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load