COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Merkel consideră că există motive de optimism privind evoluţia crizei în Germania

Merkel consideră că există motive de optimism privind evoluţia crizei în Germania

Cancelarul german Angela Merkel consideră că există ''motive de optimism prudent'' în legătură cu evoluţia crizei cauzate de noul coronavirus în Germania, precizînd că nu sînt necesare restricţii suplimentare, transmite joi dpa.

''Curba se aplatizează'', a spus Merkel joi la Berlin.

Viaţa publică s-a redus drastic în Germania începînd de la jumătatea lunii martie. Conform măsurilor de distanţare socială respective, persoanele trebuie să rămînă în case cu excepţia deplasărilor esenţiale.

Şefa executivului german a cerut populaţiei să respecte măsurile de protecţie în vigoare în timpul weekendului pentru Paştele catolic şi protestant.

La rîndul său, ministrul german al sănătăţii Jens Spahn a spus că revenirea la condiţiile normale de viaţă va fi mai probabilă dacă în perioada Paştelui măsurile de protecţie şi distanţarea socială sînt respectate cu vigilenţă.

''Dacă acum devenim neglijenţi, creşte probabilitatea ca o extindere a restricţiilor să fie necesară'', a menţionat Spahn.

Numărul contagierilor cu noul coronavirus ajunsese miercuri seara în Germania la 103.228 cazuri, în timp ce numărul morţilor a crescut cu 254 într-o singură zi, ajungînd în total la 1.861.

Germania se plasează pe locul al cincilea în privinţa numărului de infectări cu SARS-CoV-2, după SUA, Spania, Italia şi Franţa.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load