Membru al ISIS ce planifica un atentat în ziua alegerilor din Rusia, ucis

Membru al ISIS ce planifica un atentat în ziua alegerilor din Rusia, ucis

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a anunţat, joi, eliminarea unui membru al organizaţiei teroriste Stat Islamic care ar fi plănuit un atentat în oraşul Nijni Novgorod la 18 martie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale din ţară, relatează site-ul agenţiei TASS.

„FSB a suprimat activitatea unui membru al organizaţiei teroriste internaţionale Stat Islamic care se pregătea să comită un atac terorist la Nijnîi Novgorod. Infractorul, s-a opus arestării, a fost lichidat de către forţele speciale ale FSB. Potrivit datelor operaţionale primite, teroristul, care este cetăţean al unei ţări vecine, era pregătit să comită un atac terorist în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia”, se arată într-un comunicat al FSB.

În timpul investigaţiei, autorităţile au descoperit în locuinţa suspectului un "puternic" dispozitiv exploziv improvizat şi diverse componente folosite pentru producerea mai multor dispozitive explozive, precum şi arme de foc şi muniţie.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat un atentat produs la 27 decembrie 2017 într-un supermarket din oraşul rus Sankt-Petersburg, soldat cu rănirea a 13 persoane.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load