Medvedev nu exclude extinderea UEE

Medvedev nu exclude extinderea UEE

Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU) este o unune deschisă a cărei componență poate fi extinsă. Această opinie a fost exprimată de premierul Dmitri Medvedev într-un interviu acordat postului de televiziune Rusia 24 cu ocazia celei de-a cincea aniversări de la înființarea UEE.

Potrivit acestuia, țările-membre ale uniunii nu ar trebui să rămînă în urma "agendei globale", care include utilizarea inteligenței artificiale, a economiei digitale, crearea unui calculator cuantic și alte proiecte. "Și toate țările care fac parte din aceasta [UEE] - și avem o uniune deschisă, avem acum și observatori, poate că și componența se va extinde - vor avea succes", a menționat prim-ministrul (citat de TASS).

În acest caz, consideră Medvedev, cetățenii țărilor-membre ale UEE "se vor simți încrezători în secolul nostru furtunos".

Premierul a mai spus că UEE permite Rusiei să intre pe piețele statelor-membre ale uniunii și ale țărilor terțe. "Și prezența noastră comună pe diferite piețe este pur și simplu un factor important al integrării", consideră Medvedev.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load