COVID-19 în MOLDOVA

Medicul șef sanitar al Ucrainei a numit cele mai vulnerabile categorii de persoane la COVID-19

Medicul șef sanitar al Ucrainei a numit cele mai vulnerabile categorii de persoane la COVID-19

În cele mai dese cazuri victimele infecției sînt persoanele care suferă de diabet zaharat și boli cardiovasculare, a relatat medicul șef sanitar al Ucrainei.

Circa 90 la sută din toate persoanele bolnave de COVID-19 în Ucraina sînt persoanele în etate sau persoanele cu boli cronice. Acest lucru a fost relatat joi, 10 septembrie, de către medicul șef sanitar al Ucrainei Viktor Leașko într-o emisiune la postul de televiziune Ukraina 24.

Funcționarul a spus că în cele mai dese cazuri victime ale infecției devin persoanele cu comorbidități, precum diabetul zaharat și bolile cardiovasculare, relatează korrespondent.net.


„Respectînd normele antiepidemiologice, în special distanțarea socială și regimul de măști, oamenii, în primul rînd, manifestă grijă față de proprii părinți, bunici și alte persoane în etate”, a specificat Leașco.

Potrivit lui, actualul sistem de sănătate din Ucraina nu are nimic în comun cu ceea ce a fost în luna martie și acum sistemul medical este pregătit să acorde asistență tuturor persoanelor infectate de COVID-19.

De asemenea, Leașko s-a arătat convins că măsurile dure de carantină introduse în Ucraina în martie nu au fost în zădar.

„Martie, aprilie – vedem în țară cazuri unice, vedem Europa de Vest cu un colaps al sistemului de sănătate. Sistemele lor nu au unde să ducă oamenii și să-i spitalizeze, virusul este nou, nu se știe cum se va comporta, toate țările aplică măsuri fără precedent. Dacă mi-i rușine? Niciodată în viață nu-mi va fi rușine pentru ca în marte am introdus restricții de carantină”, a spus el.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load