COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medicii israelieni și-au schimbat opinia privind pandemia de coronavirus

Medicii israelieni și-au schimbat opinia privind pandemia de coronavirus

"Nu este sfîrșitul lumii": medicii israelieni și-au schimbat brusc opinia despre pandemia de coronavirus.

Pandemia de coronavirus s-a dovedit a fi mai ușoară decît s-a presupus anterior. La acest lucru au contribuit parțial măsurile de carantină care au redus povara asupra sistemului de sănătate.

Cei mai importanți medici israelieni într-un interviu cu RIA Novosti au declarat că, în 84% din cazuri, boala este ușoară, iar pentru 16% se transformă într-o formă grea. Și doar 2 pînă la 5% din pacienți ar putea avea nevoie de ventilație artificială a plămînilor.

În Israel, marți, numărul cazurilor diagnosticate de coronavirus a depășit 324. Cinci pacienți sînt în stare gravă. De la începutul epidemiei, Spitalul "Shiba" a devenit centrul principal, unde în prezent sînt tratați zeci de bolnavi cu COVID-2019.


"Shiba a fost primul centru medical în care a fost creat primul Centru național pentru pacienții cu coronavirus. L-am construit în afara spitalului pentru a separa pacienții cu coronavirus de ceilalți pacienți. La început a fost un centru de carantină pentru cei care au venit cu linia Diamond Princess, iar acum este un centru pentru pacienții cu coronavirus. Acum pot fi mai mult de 40 de pacienți, inclusiv există 4 locuri pentru pacienți în stare gravă", a spus directorul adjunct al celui mai mare centru clinic din Israel "Shiba-Tel-a-Shomer", profesorul Afek Arnon.

Profesorul consideră că pericolul principal constă în absența unui vaccin. Acest lucru, în opinia sa, a dus la o creștere a îmbolnăvirilor în Italia, unde sistemul de sănătate nu a reușit să facă față încărcăturii crescute.

"În Italia peste noapte s-au îmbolnăvit foarte mulți oameni, a fost un vîrf. Și, prin urmare, sistemul italian de sănătate nu a reușit să facă față, deși el este, în general, unul bun. Noi vem să ne descurcăm cu acest virul cu ajutorul carantinei. De caeea, oamenii în nici un caz nu trebuie să neglijeze regulile de carantină", a declarat directorul adjunct al Spitalului.

"Carantina este importantă pentru a încetini rata de răspîndire a epidemiei. Pe de o parte, vom permite spitalelor să respire, în al doilea rînd, ne vom apropia de vară. Și sperăm că acesta este un virus sezonier și în timpul verii activitatea sa va scădea. Iar în al treilea rînd, ar putea apărea noi medicamente și un vaccin. De aceea este foarte important să fie redus valul de pacienți acum", a spus dr. Asher Salmon, directorul Departamentului de Relații Internaționale al Ministerului Sănătății din Israel.

Reprezentanții sistemului de sănătate din Israel a avertizat că, în cazul creșterii bruște a numărului de bolnavi, măsurile de carantină ar putea fi înăsprite, iar persoanele în etate, care fac parte din grupul de risc, deja acum nu trebuie să părăsească casa sau să apară în locurile aglomerate, fără necesități întemeiate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load