COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medicii au publicat fotografii cu plămîni afectați de coronavirus

Medicii au publicat fotografii cu plămîni afectați de coronavirus

Radiologii din regiunea Lanzhou au împărtășit fotografii cu plămînii unei paciente de 33 de ani care s-a îmbolnăvit de coronavirus. Acest lucru este anunțat în jurnalul științific Radiology.

Potrivit articolului, la spital s-a adresat o femeie cu febră de cinci zile și o tuse de origine necunoscută. La examinare, ea a anunțat că a lucrat în Wuhan, dar cu șase zile înainte de spitalizare s-a întors la Lanzhou.

Studiul cutiei toracice cu ajutorul unui tomograf computerizat a evidențiat simptomul "sticlei mate". În imagini, el este prezentat de zone relativ mai deschise la culoare comparativ cu țesutul pulmonar înconjurător.


Tomografia computerizată a fost efectuată de două ori. Fotografia A corespunde primului studiu, fotografia B - celui de-al doilea care a fost efectuat peste trei zile. Autorii articolului au menționat progresul simptomului "sticlei mată" și înrăutățirea stării de sănătate a pacientei. Prognoza medicilor nu este menționată.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că numărul victimelor coronavirusului a crescut pînă la 304 de persoane, iar numărul cazurilor de infectare confirmate de laborator a crescut pînă la 13.846 de persoane.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recunoscut epidemia de coronavirus de tip 2019-nCoV ca fiind o situație de urgență de importanță mondială.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load