Mătreaţă sau povestea unui scalp sensibil

Mătreaţă sau povestea unui scalp sensibil

Cum diferenţiezi cojile de mătreaţă? Poţi să scapi de ele? Frumuseţea are o reţetă diferită pentru fiecare dintre noi.


De ce? E simplu! Azi, femei şi barbaţi se plîng de faptul că scalpul lor este iritat şi tensionat. Şi caută cu disperare cauze şi tratamente. De ce se ajunge aici? Iată părerea Arabellei Zadic, stilist Wella Professionals.


Există atît cauze interne, cît şi externe.


„Printre influenţele externe amintim: poluarea, deshidratarea pielii din cauza încălzirii, a aerului condiţionat, tratament necorespunzător după operaţiunile de colorare sau permanent, radiaţiile UV”, punctează Arabella Zadic.


„Pe de altă parte, ca şi influenţe interne, menţionez: stresul, metabolismul neregulat, conţinutul anormal de hormoni şi vitamine, înaintarea în vîrstă.”


Şi totuşi, manifestările cauzate de mătreaţă sînt diferite faţă de cele cauzate de coji. Mătreaţa apare pe un scalp (foarte) sensibil, pe cînd cojile apar la un scalp uscat, sensibil.


Reţine: cojile sînt doar temporare! Apar din cauza umidităţii foarte scăzute care afectează stratul cornos.


Ce face scalpul să fie sensibil?


În cazul unui scalp sensibil, bariera naturală protectoare a pielii este dispusă la iritaţii mult mai uşor şi de aceea aceasta nu îşi poate îndeplini funcţia protectoare. Agresorii precum aerul cald, aerul rece şi produsele chimice pătrund prin această barieră şi penetrează pielea. Scalpul reacţionează inflamîndu-se, înroşindu-se, tensionîndu-se.


Sensibilitatea pielii variază şi în funcţie de anotimp: pielea este mai sensibilă iarna decît vara. De ce? Pentru că nivelul de umiditate redus face ca hidratarea barierei protectoare să fie şi ea redusă, ceea ce înseamnă că scalpul este deshidratat.


Un scalp uscat este un scalp sensibil. Bariera sa naturală protectoare funcţionează doar dacă este hidratată.


Cum recunoşti un scalp sensibil:


Este înroşit.


Este tensionat, simţi nevoia să te scarpini.


Temperatură mai ridicată localizat cu1–3 °C.


Scalp uscat, sensibil, cu mătreaţă fină.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri