COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mateusz Morawiecki, desemnat oficial prim-ministru al Poloniei

Mateusz Morawiecki, desemnat oficial prim-ministru al Poloniei

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a fost mandatat joi în mod oficial de preşedintele Andrzej Duda cu formarea viitorului guvern, ce va fi în mare măsură o continuare a celui actual, după ce partidul Lege şi Justiţie (PiS) a cîştigat alegerile de la 13 octombrie, transmite dpa.

Cu prilejul ceremoniei, Morawiecki a promis că executivul se va axa pe continuarea îmbunătăţirii nivelului de trai al polonezilor.

'Următorii patru ani vor însemna un salt în dezvoltare. Ei le vor arăta polonezilor că doritul standard de viaţă european se apropie tot mai mult', a spus Morawiecki.

El urmează să-i prezinte componenţa cabinetului său preşedintelui, care va numi apoi noul guvern.

Din acel moment, Morawiecki va avea la dispoziţie două săptămîni pentru a obţine votul de încredere din partea Seimului (camera legislativă inferioară), unde partidul său Lege şi Justiţie deţine majoritatea.

Votul şi discursul în care Morawiecki va prezenta programul guvernamental vor avea loc, cel mai probabil, marţea viitoare, a declarat purtătorul de cuvînt al executivului, Piotr Mueller.

Morawiecki a dat detalii săptămîna trecută despre structura viitorului guvern, într-o conferinţă de presă cu liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski.

Noul guvern va fi în mare măsură o continuare a celui actual, cu cîteva modificări, printre care înfiinţarea unui nou minister pentru energiile regenerabile şi combatarea schimbărilor climatice, precum şi reînfiinţarea unui minister responsabil cu supravegherea companiilor controlate de stat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load